Wijnproefavond 11 oktober 2012

Wijnproefavond 11 oktober 2012

Net als in voorgaande jaren, organiseren we weer met veel plezier een wijnproefavond in het mooie Grand Kasteel Woerden.

Maar liefst 32 wijnen in wijnproeverij

Kiwanis Woerden 't Groene Hart laat op donderdag 11 oktober in Kasteel Woerden 32 wijnen proeven, afkomstig uit heel verschillende landen. Van 20 tot 22 uur kunt u wijnen proeven afkomstig uit de hele wereld. Op de proeftafels staan mousserende witte wijnen, rosé, witte en rode wijnen, dessertwijnen, port en madeira.

Witte wijnen
Op de tafel met witte wijnen vinden we Spaans, Frans, Chileens, Zuid-Afrikaans en Spaans. We verwachten de meeste verkopen van de Cataratto/Chardonnay Clitennestra Orestiadi uit Sicilië. De van nature sterke smaak van de Cataratto wordt door de Chardonnay een elegante wijn. In de smaak intens exotisch fruit, droog en een mooie afdronk. Een super begeleider bij een stukje oude kaas.

Rode wijnen
Op de proeftafel met rode wijnen vinden we alle genoemde landen nogmaals terug. We verwachten hier veel van de Clarendelle de Haut-Brion Bordeaux Rouge, afkomstig van Château Haut-Brion, dat is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé.

En bij het dessert
We laten u graag proeven van Franse Muscat en Duitse Spätlese. De laatste jaren zijn onze portwijnen en de madeira erg in trek. Kom lekker mee proeven!

De entree bedraagt 10 euro, daarvoor mag u alle wijnen proeven. Bovendien mag u uw Schott Zwiesel glas houden. Bij een bestelling boven 50 euro krijgt u een korting van 5 euro.
Wij leveren uw bestelling bij u thuis af.

Kippenhok Thomashuis

Het Thomashuis in Nieuwerbrug heeft een jaar na de start zeven bewoners. Hoewel allen op één na autisme hebben, leiden ze in de fraaie Nieuwerbrugse boerderij een zo normaal mogelijk leven.
Om de mogelijkheden voor dagbesteding voor de bewoners uit te breiden schonk Kiwanis Woerden - ’t Groene Hart aan de bewoners van het Thomashuis zaterdag 1 oktober 2011 een groot kippenhok.

Johan van der Linden, zorgondernemer van Thomashuis Nieuwerbrug: “Voor onze bewoners is het heel goed om buiten bezig te zijn. Bovendien is zorgen voor dieren goed voor hun ontwikkeling. De meeste van onze bewoners zijn niet zo gewend om ergens voor te zorgen.”

Kiwanis Woerden bracht met sponsoren de middelen bij elkaar om het kippenhok te kunnen bouwen. Het kippenhok is inmiddels gereed, maar er is nog wel een financieel gat. Om dat te dichten is de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij van Kiwanis bestemd voor het Thomashuis Nieuwerbrug.

Goede Doel Loterij

Tijdens de wijnproeverij is er tevens een loterij, om nog wat extra te verdienen voor Thomashuis Nieuwerbrug. De loterij wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Kitchen2Table, Kruittorenweg 4, Woerden.
Kijk voor het prachtige assortiment eens op www.kitchen2table.nl.

Deel deze post